2 Kasım 2010 Salı

BELİK KURABİYE TARİFİ

*malzemeler
2 su bardağı un
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dolusu sıvıyağ
1 paket margarin
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı süt veya yoğurt
1 yemek kaşığı susam
Kabartma tozu kullanılmıyor ama isteyen yarım paket kullanabilir.
Hazırlanışı
Yumurta sarılarını hamura ,akları ise ayrı bir kaba alın.Oda ısısındaki margarine susam hariç tüm malzemeyi ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur yapın.Hamura istenilen şekli verip yumurtanın akını sürüp,susam serpin.170 derecede 20 dakika pişirin.
Yumuşak kurabiye sevenler için ideal bir kurabiye .Kalıpla keseceksiniz benim yaptığım gibi fazla ince olmamasına özen gösterin çünkü bisküvi gibi ince olmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder