27 Ekim 2010 Çarşamba

ÇİĞ BÖREĞİ DENEDİNİZ Mİ ?

ÇİĞ BÖREK TARİFİ .
*2,5 su bardağı un
*1 yumurta
*2 çorba kaşığı yoğurt
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karbonat
*su
**iç harcı için**
*1 soğan
*300 gr kıyma
*tuz
*karabiber
*kızartmak için sıvı yağ..

******HAZIRLANIŞI********
Unu karıştırma kabına alalım. karbunatı ve tuzu serpelim.ortasına yumurtayı kırın,yoğurdu ilave edip ortasından yoğurmeya başlayın kıvamına göre su ilace edin kulakmemesi kıvamında hamur elde edelim merdaneyle açalım. tatlıtabağı büyüklüğünde yuvarkaklar keselim..
   
harcı için ince icne kıydığımız soğanları,kıymayı.tuzu, karabiberi bir kapta karıştıralım.yumuşak olması için biraz su ilave ederek karıştırın .iç harcı hamurların içine paylaştırın ve ağızlarını kapatın kızgın yağda kızartın ....
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder